12 feb. 2013

Semlemuffins

Godmorgon!
I helgen provade jag att baka Semlemuffins, en kul variant på Semlor!
Receptet hittade jag på denna trevliga blogg!
 
Semlemuffins:
(15 stora el 20 små)
3 ägg
2,5 dl socker
75 g smör
3/4 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
en nypa salt
Vispa socker och ägg poröst.
 Smält smör och blanda i mjölken.
 Blanda alla torra ingredienser som sedan vänds ner i ägg- och sockersmeten.
 Tillsätt smöret.
Fyll muffnsformar till 2/3 delar och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12-15 min.
 
Låt muffinsen svalna. Skär sedan ut en trekankantig bit ur toppen på varje muffins och fyll med mandelmassa.
 Lägg på grädde, sätt på locket och pudra sen över florsocker.
Gotteligott! :)
Fin Fettisdag!
 
Kramar Jenny

3 kommentarer:

  1. Å så gott!
    Ska nog köpa med mig en semla hem även fast jag lovat mig själv att hålla mig från sötsaker i veckorna... Men det är ju faktiskt Fettisdagen idag;)

    Kram på dig vännen!

    SvaraRadera
  2. Gottigt!
    Och lite smidigare än vanliga semlor :)
    Tack för receptet!
    Hur många semlor blev det i magen idag? ;)
    Kram

    SvaraRadera